Levering af kød

Levering af kød - En side om at få leveret kød til hjemmet

At få bragt kød direkte til dørtærsklen er ikke så ny en trend, som man skulle tro. Levering af kød til kunder, der måske bestiller i store mængder for at spare penge eller ikke selv har tid til at handle, har været kendt gennem mange år i Danmark. Ja, længe før internettet kom til, har arbejdsomme leverandører eller lokale bondemænd tilbudt levering af kød eller selv kørt kød ud til private.

Markedet for handel på nettet er nu så stort, at mange også bestiller andre dagligvarer online hos et netsupermarked eller måske en nethelsekost. Det er dog netop kød, denne side er målrettet, da vi vel alle har behov for kød i ny og næ for at blive mætte. Forhåbentlig finder du nogle tips her, der kan bruges i det daglige.

Læs en guide til billigt kødindkøb her

Gode råd til levering af kød

Mange lokale gårde står for leveringen selv nu om stunder, men der findes også webshops og leverandører, der har specialiseret sig i bringe kødvarer ud. Som med så meget andet er det billigt at bestille kød i større mængder, og ofte er fragten betalt på forhånd, så du ikke skal tænke på det. Tingene leveres ofte i færdigpakkede bakker som i et supermarked, men mange steder kan man også bestille en halv gris eller en kvart okse i plastik.

 • Før du bestiller, så sæt dig ind i de pågældende retter og kvaliteter, der kan fås. Benløse fugle er normalt kød af svin (svinekæber), mens engelsk bøf er oksefilet.
 • Hakket kød er ofte fyldt af bakterier, og kvaliteten kan være svær at kontrollere. Køb hellere et regulært stykke kød, når du får gæster.
 • Når du har modtaget varen, er det en god ting er at tjekke kødfarven. En rød farve er at foretrække, da varen skal være så frisk som muligt.
 • Kiloprisen kan være for høj, hvis der sidder store ben eller fedtrester på det bestilte. Skift leverandør, hvis det ser slemt ud.

Om økologi: Hos det store firma Aarstiderne kan man bl.a. bestille pølser, pålæg og oksefars til levering, men mange mindre firmaer i lokalområderne har lignende ordninger. Som oftest køres der en abonnementsaftale, men ikke altid, så undersøg markedet lokalt, før du slår til.

Apropos kødlevering: Søg mere information her

Om sundheden i at få kød leveret

Visse leverandører tilbyder udbringning om natten, så kødet ikke bliver fordærvet i de varme måneder i Danmark. Levering sker som oftest i flamingokasser beregnet til at holde varen kølig, men sørg altid for at have styr på, hvornår varen leveres. Fordærvet kød giver dårlig tarmflora og sure miner hos dine børn! Her er flere facts om sundhed og kød:

 • Svinekød indeholder større mængder salmonella end kylling.
 • Veganere risikerer iflg. helseforfatter Søren F. Lillesøe mangel på B12-vitamin, der spiller en stor rolle for vores celledeling. Kød giver derudover protein og naturlige omega-3-olier (fisk). Mangel på B12-vitamin kan resultere i bl.a. demens.
 • Kun omkring 10 % B12-vitamin går tabt ved stegning trods den hårde proces.
 • For højt indtag af protein kan dog fremme væksten af forrådnelsesbakterier i tarm, hvilket kan resultere i kræftvækst.
 • Kød fra kalkun er noget af det absolut mest proteinrige og dermed mest slankende, der kan købes herhjemme.
 • Kød mætter pga. et højt proteinindhold.
 • Kød gavner ikke jordens CO2-forbrug, men er desværre et vigtigt indhold i det oprindelige menneskes kost. Hvis man vil være politisk korrekt og samtidig sund, er det bedre at indføre en kødfri dag en gang om ugen frem for helt at stoppe med kødindtaget.

Få mere kødviden via dette link

Annoncer:
Levering af kød


 
Denne side er en del af iRaptus.com - Fanø - Information om Fanø / Sønderho / Fanø Bad / Sommerhusudlejning på Fanø / Restauranter på Fanø